O školi | ADRIATIC COLLEGE

O školi

Međunarodna škola "Adriatik Kolledž" otvorena je 1. septembra 2014. godine.

Kao osnova za početak procesa učenja poslužio je program, koji je odobren od strane Nacionalnog Savjeta za obrazovanje Crne Gore. Glavna ideja stvaranja škole je pružanje mogućnosti kvalitetnog obrazovanja kako djeci sa crnogorskim državljanstvom, tako i djeci iz drugih država, koji stalno ili privremeno žive na teritoriji Crne Gore. Danas u školi uče učenici iz 10 država: Crne Gore, Ruske Federacije, Ukrajine, Letonije, Bjelorusije, Austrije, Kazahstana, SAD, Turskoj i Srbiji.

 

Program obučavanja predviđa korišćenje najnovijih metoda, IT- tehnologija u okviru evropskih standarda obučavanja. Ono što školu čini posebnom je detaljno učenje crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, a tako i niza drugih stranih jezika.Naš program omogućuje prohodnost našim učenicima na sve obrazovne ustanove u Crnoj Gori, Rusiji i Evropi.

 

U planu razvoja Međunarodne škole "Adriatik Kolledž" je ući u internacionalni sistem škola, koji obuhvata više od 35 zemalja i koji omogućava da se dobije standardno međunarodno obrazovanje.

 

Posljednih godina u Crnoj Gori je sve više stranaca, koji dolaze iz različitih država i koji se opredjeljuju za život u ovoj zemlji. Za porodicu sa djecom veoma je važno neprekidno obučavanje djeteta u skladu sa jedinstvenim međunarodnim sistemom obrazovanja, koji bi obezbijedio brzu adaptaciju na državno obrazovanje u Crnoj Gori i potrebnu pripremu učenika za produžavanje školovanja u bilo kojoj zemlji.

Savremene potrebe obrazovanja podrazumijevaju, prije svega, obezbjeđenje njegovog visokog kvaliteta. Za dostignuće toga cilja mi se trudimo da usavršimo naš nastavni kadar.

U školi su angažovani kompetentni nastavnici i profesori, koji su spremni da se usavršavaju i postižu visoke standarde u nastavi.

 

Uvijek smo dostupni za sva vaša pitanja!
+382 69 324 101
info@adriaticcollege.com
Godina 2017. "Adriatik Kolledž". Sva prava su zaštićena.