O školi | ADRIATIC COLLEGE

O školi

Međunarodna privatna škola “Adriatik Koledž” nalazi se u Budvi, turističkom gradu na obali Jadranskog mora.
 

Od 2014. godine škola je licencirana od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, a od 2021.   autorizovana je od strane Organizacije Međunarodne mature (IB) za realizaciju  Diploma programa  (DP IB).
 

Škola nudi obrazovanje i razvoj djece od vrtića do srednje škole. Jezik nastave je ruski, na Diploma programu - engleski, dok 1. do 9. razreda svi učenici uče crnogorski jezik.
 

U mađim i starijim razredima  nastava se izvodi po kombinovanom rusko-crnogorskom obrazovnom programu. Na kraju svake školske godine učenik dobija svjedočanstvo. Za učenike starijih razreda škola organizuje pripremu za polaganje Državnog završnog ispita Ruske Federacije (Osnovni državni ispit i Jedinstveni državni ispit) u okviru programa dodatnog obrazovanja.
 

U školi je zaposlen kvalifikovani nastavni kadar sa iskustvom u različitim obrazovnim sistemima u Rusiji i svijetu. Predavači škole svake godine prolaze  programe stručnog usavršavanja.
 

Škola nudi bogate i raznovrsne vannastavne aktivnosti:  planinarenje, predstave, izlete, kvizove, kreativne radionice, jezičke klubove…
 

 

MISIJA

Misija je formulisana zajednički, uz učešće cjelokupnog kolektiva. Kodeks predavača škole navodi da svaki predavač, uključujući i nove članove tima, mora znati i dijeliti ovu misiju.

Nastojimo da stvorimo prijatno okruženje zasnovano na međusobnom poštovanju, pogodno za formiranje brižnih, odgovornih, ljudi koji kritički razmišljaju,svjesni važnosti kontinuiranog samorazvoja i obrazovanja.

 

TIM

U našoj školi rade različiti ljudi. Ako ih pažljivo pogledamo, vidjećemo da imaju mnogo više razlika nego sličnosti, kao što je obično slučaj kada se zreli odrasli okupljaju radi zajedničkog cilja. Ali ono što ih sve spaja je predanost misiji škole i bezuslovno prihvatanje kodeksa predavača “Adriatik Koledž”.

 

ŠKOLA

Škola se trenutno nalazi u zgradi u centru Budve. Nastava se odvija u malim učionicama, što je u skladu sa našim konceptom malih grupa. Učionice su opremljene svim potrebnim sredstvima za obrazovne aktivnosti. Temperatura se mjeri prije početka nastave, au učionicama su dostupni i aparati za vodu. Nastava iz fizičkog vaspitanja održava se u maloj sali ili na igralištu, a sve u skladu sa vremenskim prilikama.

 

Nova škola predviđena je za 300-350 učenika i u završnoj je fazi izgradnje. Nalazi se na brdu, na samom ulasku u Budvu iz pravca Kotora. Pored glavne zgrade sa naučnom laboratorijom, prostranom salom i bibliotekom koja zauzima čitavo potkrovlje, tu su i odvojene zgrade za vrtić, sportski tereni i dvorište. U školi postoji mogućnost organizovanja pansiona za djecu ili porodice sa djecom. Sa prozora novog kompleksa škole “Adriatik Koledž” pruža se prekrasan pogled na Budvu i Budvansku rivijeru. Otvaranje nove škole predviđeno je za jesen 2022. godine.

 

 

Nastavni proces

• Licenca izdata od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore

• Svjedočanstvo

Individualni pristup u nastavi

• Malobrojna odeljenja

• Prevodioci u 1. i 2. razredu

• Individualne pripreme za polaganje ispita

Individualni pristup u nastavi

• Predškolsko obrazovanje

• Osnovno obrazovanje

• Osnovno opšte obrazovanje

• Međunarodni obrazovni program

Učenje stranih jezika

• Detaljno učenjenje engleskog, crnogorskog i ruskog jezika

• Učenje engleskog jezika u grupama po nivoima  (A1-B2)

• Učenje četvrtog jezika po izboru učenika

od 6. razreda (španski, njemački)

Uvijek smo dostupni za sva vaša pitanja!
+382 69 324 101
info@adriaticcollege.com
Godina 2022. "Adriatik Kolledž". Sva prava su zaštićena.
Mi smo u socialinih setjah