Opšte obrazovanje | ADRIATIC COLLEGE

Opšte obrazovanje

Obučavanje u Međunarodnoj školi "Adriatik Kolledž" ostvaruje se na osnovu planova i pograma, koji daju zagarantovani obim znanja, umijeća i navika. U svom poslu škola koristi državne crnogorske i ruske programe, autorske, individualne; programe koje je razradila isključivo škola.

 

Škola koristi osnovne opšteobrazovne programe.

 

1 ETAPA. OSNOVNO OBRAZOVANJE (od 1 do 4 razreda)

 

U osnovnoj školi obrazovanje se ostvaruje po Obrazovnom programu koji je namijenjen djeci od 6 i po do deset godina. Od prvog razreda djeca uče engleski, crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost, kulturu i tradiciju Crne Gore. Djeca sa zadovoljstvom posjećuju produženi boravak, koji uključuje šetnju, pokretne igre, pripreme i posjete raznih sekcija i radionica.

Osnovu vaspitnog rada čini zajednička aktivnost nastavnika, učenika i njihovih roditelja. Obrazovanje u osnovnoj školi je temelj predstojećeg obučavanja.

 

Kakav treba da postane učenik?

  -  Inicijativan

  -  Željan znanja

  -  Radan i aktivan

  -  Kreativan

  -  Odgovoran

  -  Samokritičan

  -  Odlučan

  -  Komunikativan

 

2 ETAPA. OSNOVNO OPŠTE OBRAZOVANJE (od 5 do 9 razreda)

 

Na tom nivou obučavanja obezbjeđuje se usvajanje obrazovnih programa opšteg osnovnog obrazovanja, uslov stvaranja i formiranja ličnosti učenika, njegovih sklonosti, interesa i sposobnosti prema socijalnom samoopredjeljivanju. Osim obaveznih predmeta uvode se i izborni predmeti po želji učenika. Opšte osnovno obrazovanje je temelj za dobijanje srednjeg opšteg obrazovanja, početnog i srednjeg profesonalnog obrazovanja.

 

 

Uvijek smo dostupni za sva vaša pitanja!
+382 69 324 101
info@adriaticcollege.com
Godina 2022. "Adriatik Kolledž". Sva prava su zaštićena.
Mi smo u socialinih setjah